Holdlederens beretning

Efter den flotte 5-3 sejr over topholdet Slagelse, skulle vi nu se om vi kunne stå distancen mod et middelhold, som os selv nemlig oprykkerne fra Østsjælland.

Østsjælland har klaret sig fornuftigt i mesterrækken. Med tilgangen af den tidligere Haslevspiller Lars Christiansen har Østsjælland virkelig styrket toppen af deres hold. Resten af Østsjællandholdet er stabile og gode skakspillere, som trods lave ratingtal ( ligesom Præstø), absolut kan spille lige op med stærke modstandere end dem selv.

 

Før ”move off”

Præstø’s mandskab må i denne match nok se sig som forhånds favoritter. Dette i kraft af en lidt større bredde, samt den nuværende placering i mesterækken. En storsejr tror holdlederen desværre ikke på, men en solid sejr på 5-3 burde dog…..om guderne vil….. være muligt.

Vi skal dog ikke undervurdere Østsjælland, da de som tidligere sagt allerede har lært at slå igen.

 

Runde bød som sædvanligt på afbud fra Johan Chang, og Egon ofrede sig som sædvanligt igen. Vi takker Egon.

 

Resultatskema

 

Bræt

Farve

Præstø

Ratingsnit: 1757

Farve

Østsjælland

Ratingsnit: 1690

Resultat

1

Sort

Morten F Jensen

Rating: 1999

Hvid

Jens Askgaard

Rating: 2074

0 – 1

2

Hvid

Torben Jensen

Rating: 1818

Sort

Lars Christiansen

Rating: 1974

½ - ½

3

Sort

Claus Hansen

Rating: 1863

Hvid

Svend Erik Wehlast

Rating: 1479

1 – 0

4

Hvid

Erik O Hansen

Rating: 1832

Sort

Herman Jensen

Rating: 1650

0 – 1

5

Sort

Mogens Jensen

Rating: 1689

Hvid

Peter Jørgensen

Rating: 1609

0 – 1

6

Hvid

Peter Thomsen

Rating: 1582

Sort

Martin S Andersen

Rating: 1599

1 – 0

7

Sort

Knud Hansen

Rating: 1650

Hvid

Bent Petersen

Rating: 1600 ( anslået )

0 – 1

8

Hvid

Egon Hansen

Rating: 1625

Sort

Theddor G Sigurlidason

Rating: 1538

0 – 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slutstilling:

2½ - 5½

 

 

 

Kamprapport

Tja….hvad skal jeg sige…….Østsjælland gjorde det slemme ved os, ganske som frygtet. Hvad være er at Østsjællands hold ikke engang spillede over evne. De udnyttede bare deres stillinger 100% , således var vi efter 3 timers spil nede med 4 – 0. Østsjælland virkede, som om de bare var os totalt overlegne. Derfor en fortjent sejr til Østsjælland og et definitivt slut for Præstø i topstriden…..men det var da sjovt så længe det varede J…..

 

 

 


Bræt 1.

Den stærke Jens Askgaard med hvid mødte Morten, og kom efter en mærkelig åbning i fordel. Morten kæmpede, som en desperat og fandt i princippet alle de rigtige løsninger. Jens spillede dog med stor tålmodighed, og først i slutspillet fik han materielt udbytte i form af en bonde. Denne bonde fedtede Jens om i et stykke tid (ligesom den gamle mand ville have gjort), og til sidst stod den på baglinien. Godt spillet af begge parter, som viste skak på et meget højt niveau.

 

Bræt 2.

Tidligere Haslev spiller Lars Christiansen mødte med sort Torben. I en halvmærkelig åbning fik Lars en lille fordel, men i midtspillet fik Torben mystisk nok en form for udligninng med en mytisk dobbeltbonde. I heftig tidnød mistede Lars en bonde og stod en smule i underkanten i et dronningeslutspil med en bonde mindre. Torben kunne desværre ikke opnå mere en uafgjort, men partiet taget i betragtning er det et fair resultat. Igen en super indsats af Torben.

 

Bræt 3.

Holdelederen havde fra start igen modstander, så Østsjælland fik efter en halv time indsat Svend Erik Wehlast som reserve. Svend Erik angreb hurtigt holdlederens kongestilling, men åbnede også sin kongestilling på dronningefløjen. Dette blev straffet prompte, og holdlederen kunne trække sig sejrrigt ud af dysten. Med til historien er selvfølgelig også, at Svend Erik manglede en halv time i kraft af hans reserve status.

 

Bræt 4

Så blev Erik desværre bremset. Herman Jensen spillede sikkert og disponerede sin tid og træk meget fornuftigt. Det var lige som om Erik ville vinde for enhver pris, og lavede derfor nogle små taktiske fejl, som Herman til sidst straffede. Egentligt et godt spil, hvis man ser det fra Østsjællands side, men det har jeg nu lidt svært ved. En skam for Erik, som virkelig havde en chance for at blive MR 100% anno 2004/2005. That’s life.

 

Bræt 5

Mogens spillede fra start med lige så stor overbevisning, som han har gjort i de tidligere partier. Midtvejs mener jeg også, at han har etableret sig en lille fordel (som bekendt er nok for den gamle mand), men et eller andet gik galt. Da jeg kom tilbage havde Peter Jørgensen fået hul på stillingen, og var i gang med et kraftigt kongeangreb. Angrebet var ikke 100% afgørende, men Mogens var åbenbart rystet, så han lod Peter få det hele point. Sådan kan det gå Mogens, men husk nu på, at du har lavet 3 af 4 mulige mod stærke modstandere. Det er ikke nu ikke så ilde.

 

Bræt 6

Et lyspunkt i kampen er Peters parti mod Martin Andersen. Efter en lille fingerfejl af Peter i åbningen kom de ud i et rigtigt ”Peterparti” med Peter i førertrøjen. Først angreb Peter heftigt sorts kongefløj og Martin måtte spille præcist for at holde stillingen. Hvad gør en klog mand hvis kongefløjsangrebet er ved at ebbe ud? Ja, hvis man hedder Peter som omdirigeres angrebet bare til Dronningefløjen, og det kunne Martins stilling ikke bære. Et smukt parti af Peter.

 

Bræt 7

Knud spillede efter hans eget udsagn mod en af hans tidligere plageånde Bent Petersen. Knud fortalte efter kampen, at Bent stort set altid havde haft overtaget i deres dyster, og denne ikke var nogen undtagelse. Med sort i Dronningeindisk fik Knud ellers etableret en fornuftig opstilling, men Bent fik presset Knud på kongefløjen. Pludselig fandt Bent et fikst tårnoffer som førte til en uundgåelig matvariant. ÆVÆV. Kom igen Knud.

 

Bræt 8

I Hollandsk kom Egon med hvid fornuftigt ud af åbningen, men i midtspillet fik Theddor overtaget, og med et fik han placeret en springer på d3. Egon måtte ofre en kvalitet for at komme af med krapylet, men hans stilling var stadigvæk kritisk. Med stor dygtighed fik Theddor presset Egon så meget at han overskred sin tidskontrol. En fortjent sejr til Theddor, som hele spillet vidste hvor Egon var. Forhåbentligt tager Egon revanche i næste kamp.